Tot i que ho intentat, aquests darrers dies no he pogut publicar...he tingut una mica de feina que, a més, m'ha portat lluny de Girona, així que m'ho han posat complicat...però no podia deixar passar una tarda de pluja, a casa, sense obrir el meu enyorat forn i celebrar l'arribada de la tardor, una de les meves èpoques preferides de l'any! I qui millor per ajudar-me que en Xavier Barriga...Aquí teniu una adaptació de la seva coca de magdalena, del llibre "Cocas y tortas"....això si, amb alguna innovació particular que ha donat molt bons resultats: amb farina integral i de xocolata! No dubteu a provar-la perquè no us decebrà!
INGREDIENTS (per un motlle rectangular)
125 grams d'ou, el que equival a uns 2 ous i mig
150 grams de sucre
60 ml de llet
190 ml d'oli d'oliva suau
210 grams de farina integral
1 culleradeta de iogurt deshidratat
7 grams de llevat químic tipus Royal
1 pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella
la pela d'una llimona ratllada
1/2 tassa de cagallons de xocolata
una mica més de sucre per empolsinar
PREPARACIÓ
Bateu molt bé els ous i el sucre, fins que tripliquin el seu volum.
Sense deixar de batre, afegiu la llet i l'oli molt a poc a poc.
Un cop tot incorporat, afegiu, a mà, la farina integral, el llevat, el iogurt deshidratat i la sal, prèviament tamisat.
Ah...i la canyella!
Per acabar, aboqueu-hi la pela ratllada de llimona i remeneu bé.
Us ha de quedar una massa més o menys així, que haureu de deixar reposar a la nevera com a mínim una hora.
Un cop reposada, afegiu els cagallons i remeneu bé.
Aboqueu en un motlle, prèviament ruixat d'spray antiadherent...
...empolsineu amb sucre i enforneu a uns 190 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que, en punxar-la surti l'estri net (aproximadament uns 25-30 minuts).
Us quedarà una coca molt gustosa...i quin interior: més esponjós impossible!
Que vagi de gust!
Bienvenida, empezábamos a añorarte.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Enyoraba els teus fantàstics cócs, Mònica!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Que bo!!!!!
ResponEliminaEs que volem ser a tot arreu i no pot ser, aquest coc és una bona manera de fer sant tornem-hi!!!
Ptnts
Glòria