Malgrat la manca de temps no em permet sempre deixar sorgir la meva dèria panarra...de tant en tant, trec una mica d'estona per preparar els ingredients, amassar, deixar llevar i veure el miracle de veure convertits els ingredients més senzills en una menja excepcional: el pa! Sóc panarra declarada, i aquests panets de tomàquet sec són la prova vivent que el pa és una de les més grans creacions gastronòmiques de la humanitat!
INGREDIENTS
400 grams de farina de blat força
100 grams de farina de blat integral
un bon raig d'OOVE (oli d'oliva verge extra) més una mica per pintar els panets
10 grams de sal
160 ml d'aigual tèbia
160 ml de llet tèbia
25 grams de llevat fresc de flequer
2 cullerades de paté de tomàquet sec
2 o 3 cullerades de tomàquet sec en oli tallat a trossets ben petits
pipes de carbassa
PREPARACIÓ
pipes de carbassa
PREPARACIÓ
Posem les farines i la sal en el bol de la KA.
Hi afegim l'oli, i comencem a amassar, a velocitat mitjana, amb l'accessori ganxo.
Seguidament és el torn del llevat de flequer, dissolt en l'aigua tèbia.
Després incorporem la llet, també tèbia, i continuem amassant.
Quan la massa ja comença a estar lligada i elàstica, afegim el paté de tomàquet sec...un gran descobriment que ja no falta a la meva cuina.
Quan el paté estigui ben incorporat, us ha de quedar una massa més o menys així, no massa enganxosa.
Finalment, és el torn del darrer toc, els trossets de tomàquet sec en oli...una altra debilitat dels de casa.
Quan els trossets estiguin ben repartits, és hora de deixar que la massa reposi, tapada amb un drap humit, en un lloc càlid, per tal que dupliqui el volum.
Un cop feta aquesta primera llevada, amassem una mica la massa damunt una superfície enfarinada per treure l'aire, i en fem boles que disposarem separades en una safata prèviament untada.
Tornem a tapar amb un drap humit i deixem aproximadament una hora, en un lloc càlid, per tal que els panets dupliquin el volum. Ja veieu com, malgrat la separació inicial, s'acaben tocant.
Pinteu els panets amb una mica d'OOVE...
...decoreu amb pipes de carbassa...
...i enforneu a 180-190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt, i ventilador), durant aproximadament uns 25 minuts, o fins que els panets estiguin daurats.
Desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.
I ja podeu tastar-los!!!
Farcits de crema de formatge i amb un toc de pimentó fumat (una combinació que ja us he proposat altres vegades perquè em torna boja), estan espectaculars!
Que vagi de gust!
Quina gana! Te n'agafo un parell per sopar
ResponEliminaQuina gana! Te n'agafo un parell per sopar
ResponEliminaQue bons
ResponEliminaMmmm....que bons! Jo també sóc panarra declarada, com tu!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Aquests panets han d'estar boníssims!!!
ResponEliminaUna abraçada
Quina bona pinta, m'entra ganes de tornar a fer pa!!
ResponElimina