Si voleu tenir unes postres preparades amb antel.lació, que facin les delícies de petits i grans, i en les que no hàgiu d'esmerçar massa temps, aquesta és la vostra recepta! A més, a mi, em transporta a la meva infantesa, en la que les "napolitanes", tan primes, tan cruixents i amb tant gustet a canyella, eren una de les meves galetes preferides!
INGREDIENTS (Per a una safata rectangular grosseta)
1,5 litres de llet
12 rovells d'ou
180 grams de sucre blanc
250 grams de xocolata de cobertura
3 cullerades de maizena
galetes napolitanes
PREPARACIÓ
Posem a escalfar la llet en un caçó ben gros, perquè hi haurem d'anar abocant ingredients.
Hi afegim la xocolata tallada a trossets, i remenem fins que estigui totalment desfeta.
Retirem una tassa de la llet i hi dissolem la maizena.
Paral.lelament batem els rovells i el sucre fins que blanquegin.
Aboquem tant la maizena dissolta i els rovells blanquejats al caço, i remenem i remenem.
Haureu d'evitar que bulli, però ja veureu que, en anar augmentant la temperatura, la barreja espesseirà.
Quan veieu que té consistència, retireu del foc i aboqueu en una safata, deixeu refredra una mica, i repartiu pel damunt les galetes tipus "napolitana".
Deixeu acabar de refredar a temperatura ambient, i llavors reserveu a la nevera fins al moment de servir. Ja veureu quina combinació més xula la de la crema i la galeta estovada!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada