diumenge, 30 de setembre del 2018

LEMON AND LIME LOAF

El setembre sempre és una època complicada...i aquest any ho ha estat especialment. Per això, malgrat he cuinat, i molt, m'ha faltat temps per anar penjant les receptes al bloc...A veure si de cares a la tardor, em vaig posant el dia. De moment aquest "Lemon and lime loaf", recepta de Bea Roque, que va ser un berenar molt apreciat en una tarda feixuga per la tornada a les rutines escolars!


INGREDIENTS
Per la base
175 grams de mantega
175 grams de sucre llustre
2 ous grossos
175 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
75 ml de llet
la pela ratllada d'una llima grossa
la pela ratllada d'una llimona grossa

Pel glacejat
el suc de mitja llimona grossa
sucre llustre (aproximadament una tassa)

PREPARACIÓ
Primer de tot ratllem la pela de la llimona i de la llima i la barregem amb el sucre llustre.



Hi afegim la mantega, a temperatura ambient, i ho batem tot plegat una bona estona, fins a obtenir una mena de crema lleugera.


Llavors, sense deixar de batre, però a menys velocitat, hi afegim els ous, un a un, i lleugerament batuts, fins que estiguin ben integrats.


Per acabat és el torn de la farina (prèviament barrejada amb el llevat i la sal i tamisada), i la llet, que afegirem a tongades, començant i acabant per farina.


Al final us ha de quedar una massa cremosa i lleugera com aquesta.


Folreu un motlle rectangular amb paper, ruixeu amb spray antiadherent i ompliu amb la massa. Aplaneu la superfície.



Enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant una hora aproximadament. Llavors desenforneu, deixeu refredar uns minuts dins els motlle, i finalment traspasseu damunt una reixa per tal que s'acabi de refredar.


Pel glacejat, i mentre encara sigui tebi, barregeu el sucre llustre amb el suc de llimona, fins obtenir una textura tipus iogurt líquid, i repartiu pel damunt.




Decorat amb un senzill trosset de pela de llima, us queda un berenar espectacularment bo, i molt elegant!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada