dimarts, 22 de gener del 2019

COCA DE POMA DE FARINA D'ESPELTA I FARINA DE CIVADA!

Avui hem berenat una coca de poma d'allò més deliciosa! Feta amb farina de civada i d'espelta, té un interior especialment tendre que la fa irresistible! I, a més, és d'allò més fàcil de preparar! 




INGREDIENTS (Per dues coques en motlle de plum cake)
100 grams de farina de civada
100 grams de farina d'espelta
1 culleradeta de llevat tipus Royal
un pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella
la pela ratllada d'una llimona
6 ous
100 grams de sucre més un pessic més per caramel.litzar una mica les pomes
4 o 5 pomes
una nou de mantega
un rajolí de rom
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Pelem les pomes i les tallem a trossets.



En una paella fonem una nou de mantega i hi aboquem la poma i un parell de cullerades de sucre.




Quan la poma ja estigui una mica daurada, hi afegim el rom i coem una mica més fins que s'evapori l'alcohol.


Paral.lelament batem els ous i el sucre fins que tripliquin el seu volum.


Batent més a poc a poc, hi afegim l'oli en un rajolí.


I llavors hi incorporem, a mà, i amb moviments de baix a dalt, la farina, prèviament tamisada juntament amb la sal, la canyella i el llevat.



Tot seguit hi afegim la pela de llimona ratllada.



I, per acabar, la poma escorreguda, reservant-ne uns quants trossets pel capdamunt.



Enfornem, en un motlle folrat de paper de forn i engreixat, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 35-40 minuts o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net. Si cal, per tal que la superfícies no es torri massa, els darrers minuts tapeu la coca amb paper d'alumini.


Un cop cuit, desenforneu, deixeu refredar i empolsineu generosament amb sucre llustre!


Ja veureu quina cosa més bona! Que vagi de gust!

4 comentaris: