dijous, 26 de març del 2020

CARROT CAKE AMB COBERTURA DE CREMA DE FORMATGE

I aquesta és la meva segona recepta del dia amb pastanagues...un carrot cake amb crema de formatge, i panses aromatitzades al rom...A casa l'han tastat per postres i han dit que és dels millors que han provat! Mireu quin interior més humit i tendre! Cent per cent recomanable!


INGREDIENTS (per un motlle rodó petit, de 18-20 cm de diàmetre)
Per la base
130 grams de pastanaga picada
la pela ratllada d'una taronja
el suc de mitja taronja
60 grams d'oli de girasol
2 ous
65 grams de sucre moreno
120 grams de farina de blat
una culleradeta de llevat químic tipus Royal
un raig de pasta de vainilla
un grapat de panses
mitja tassa de rom
canyella, nou moscada, gingebre al gust 
un polsim de pebre negre mòlt

Per la crema de formatge
125 grams de mantega
125 grams de sucre llustre
125 grams de formatge crema tipus Philadelphia
boletes cruixents de xocolata per decorar

PREPARACIÓ
Comencem pelant i picant les pastanagues, i reservant el resultat del procés.




Mentrestant, batem el ous i el sucre moreno fins que doblin el volum.


Sense deixar de batre, però a velocitat més baixa, afegim la vainilla, l'oli, el suc de taronja i la pela ratllada de la taronja.





En acabat, i ja a mà, hi incorporem la pastanaga picada que havíem reservat i la integrem.


I tot seguit la farina, el llevat i les espècies.



Per últim, és el torn de les panses, que haurem tingut uns minuts en remull en el rom, i que escorrerem bé abans d'abocar-les a la massa.



Només us queda engreixar el motlle (jo li he posat unes tires de paper per facilitar el desemmotllat)...


...abocar-hi la massa, i enfornar a 160-170 graus, opció rebosteria, durant uns 40 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri emprat surti ben net.



Quan el tingueu cuit, traieu del foc, desemmotlleu, i deixeu refredar damunt una reixa. Quan estigui totalment fred, el podeu decorar amb la crema de formatge, que fareu batent bé la mantega, afegint el sucre i finalment el formatge crema. Penseu que, un cop afegit el formatge, només heu de batre el suficient per integrar-lo a la massa.




Repartiu per sobre el pastís de manera rústica, i decoreu amb el que tingueu, en aquest cas, unes boletes cruixents de xocolata!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada