divendres, 20 de març del 2020

PA DE CIVADA PER DINS I PER FORA

Se'ns estava acabant el pa, així que ahir al vespre en vam fer. Com que al rebost teníem civada, en farina i en flocs, vam decidir que seria l'ingredient principal, i aquí teniu el resultat...per esmorzar en n'hem menjat mig ben sucat amb tomàquet i formatge...una delícia! Una recepta més en temps de confinament! Molts ànims!





INGREDIENTS (per un pa gros)
500 grams de farina de civada
350 grams de farina de blat
un grapadet de sal
4 o 5 cullerades d'oli d'oliva
2 sobres de llevat sec de flequer
600 ml d'aigua tèbia
1 tassa de flocs de civada (més mitja més per decorar)

PREPARACIÓ
Tan senzill com amassar uns minuts tots els ingredients junts (sempre vigilant que llevat i sal no es toquin abans d'afegir l'aigua), fins obtenir una massa homogènia que es pugui manipular bé amb les mans enfarinades. Jo ho vaig fer amb la KA equipada amb l'accessori ganxo, però també ho podeu fer a mà. En acabat, col.loqueu la massa dins un motlle rectangular, prèviament enfarinat, i repartiu per damunt la mitjan tassa restant de flocs de civada. Penseu que la massa, abans de llevar, ha d'ocupar un 3/4 del motlle, per deixar-li marge per créixer. Deixeu reposar entre 45 i 50 minuts, i heu d'obtenir un resultat més o menys així.


Tot seguit ja el podeu posar al forn, a 190-200 graus (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 25 minuts. Millor si poseu un recipient amb aigua dins el forn durant la cocció. I voilà! Ja el tindreu llest! Sobretot, un cop desemmotllat, deixeu refredar damunt una reixa, per tal que no s'humitegi i quedi ben cruixent!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada