dissabte, 14 de març del 2020

SOUFFLÉ DE XOCOLATA

La cuina és un art...però a nivell amateur és també un gran i productiu entreteniment, que podeu practicar en família, i fins i tot, com vaig fer jo en aquest cas, convertir-la en un repte d'allò més divertit: vam fer la mateixa recepta, a la vegada, un amic i jo, a veure qui hi tenia més traça, i ens vam passar les fotos per xarxes socials. Per tant, ideal per aquest dies en els que, nosaltres, com la resta de població que té la sort de tenir habitatge, #ensquedemacasa. 
Però anem per la recepta concreta, el soufflé de xocolata és un dolç francés deliciós, que es fa amb pocs ingredients i necessita poc temps de preparació, això si, s'ha de fer tot molt delicadament, i, a més, el tipus de motlle individual és força específic, concretament es diu "ramequín", i normalment són estriats per fora i llisos per dins. Si els teniu, ja no hi ha excusa possible...aneu a posar-vos el davantal! Per cert, aquesta recepta no l'he après a cap curs sinó al youtube, concretament al d'una cuinera que es diu MJ i en sap un niu!



INGREDIENTS (per 3 soufflés individuals)
85 grams de xocolata negra 70%
40 grams de mantega
2 rovells petits o un de gros
35 grams de sucre blanc
6 grams de cacau
4 clares d'ou
una mica més de mantega i sucre blanc pels motlles
sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Comencem preparant els motlles...els meus són aquests tan bonics de colors.


Els pintem amb mantega (no líquida): no només el cul sinó també els laterals, verticalment, de dalt a baix. I llavors els arrebossem lleugerament amb una mica de sucre.



Els motlles, els reservem ja engreixats a la nevera fins al moment de fer servir. I ens posem amb la massa: batem el rovell o rovells amb el sucre, fins que blanquegin.


Paral.lelament fonem la xocolata i hi barregem la mantega liquida.


Tot seguit, molt suaument, barregem la crema del rovell amb la xocolata.



I ara és el torn del cacau.


Quan tot estigui ben integrat, batem les clares quasi a punt de neu. Primer hi integrem, de mànera més enèrgica, una part, per fer la massa més lleugera.


 I després anem afegint la resta, molt suaument, amb moviments embolcallants.


Al final us ha de quedar una massa molt lleugera, com aquesta.


Amb la massa, omplim els motlles a ras, i netegem molt bé els vorals (perquè així creixeran millor). Enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 13 o 14 minuts.


Un cop cuits, desenforneu, empolsineu amb sucre llustre i serviu calentons...


Canela fina! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada