dimecres, 15 d’abril del 2020

FAJITAS AL MEU ESTIL: MASSA I FARCIT!

Avui per sopar hem fet fajitas...i vull dir q les hem fet de principi a fi...Primer hem preparat les "tortas" de farina de blat amb la recepta de la @lurdesiza i després el farcit...amb moltes verdures i pernil...al nostre gust! Èxit total! Al blog us deixo el pas a pas per si us ve de gust entretenir-vos!




INGREDIENTS (per unes 12 fajitas)
Per la massa de les "tortas"
420 grams de farina de blat
4 cullerades d'OOVE
190 ml d'aigua tèbia
10 grams de sal

Pel farcit
verdures variades 
tomàquet natural ratllat
vi negre
sal, pebre i pimentó picant de la Vera

PREPARACIÓ
Posem en el bol de la KA la farina, l'oli, la sal i l'aigua, i amassem amb l'accessori ganxo.




Quan tinguem una massa homogènia i elàstica, en fem una bola, tapem amb paper film i deixem reposar uns 30-40 minuts.


Passat el temps de repòs, en fem boles d'uns 40 grams, com si fessim petits panets, i les tapem amb paper film perquè no s'assequin.



Agafeu les boles, una a una, i les estireu, amb l'ajuda d'un corró, sobre una superfície enfarinada, fins que quedin com un tel.


Llavors agafeu una paella que no s'enganxi, li passeu un paper de cuina untat amb oli, i quan estigui ben calenta hi poseu la torta. Més o menys, amb un minut o minut i mig per costat la tindreu cuita.



Penseu que no han de quedar rígides, i que, un cop cuites, les podeu guardar, una sobre l'altra, tapades amb un drap humit.


Podeu aprofitar a fer el farcit mentre la massa reposa. Jo he sofregit amb OOVE ceba, pebrot vermell, carbassó i albergínia. A part he bullit durant uns minuts pastanaga i mongeta tendra tallada petita, ho he escorregut i ho he afegit a la resta de verdures. Ho he condimentat amb sal, pebre, i pimentó picant de la Vera i hi he afegit tomàquet ratllat i he continuat sofregint. Per acabar, un rajolí de vi negre que he deixat evaporar. I per donar el toc final, en una paella a part, he saltejat uns taquets de pernil, i els hi he afegit a l'últim moment.





Ja només us queda farcir les "tortas" i degustar amb delit!


Només els ha faltat llepar el plat! Que vagi de gust i ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada