dimarts, 14 d’abril del 2020

ROSQUILLES DE LLIMONA I RATAFIA

Rosquilles...de ratafia i llimona! Quina cosa més bona! Ja tenim postres per un parell de dies! I penseu que les teniu llestes en un tres i no res! 


INGREDIENTS (per uns 25 rosquilles)
Agafem com a mida un got de "nutella"
3 ous
1/2 got de sucre
la pell ratllada de 2 llimones
1/3 got de suc de llimona
1/3 got de ratafia
1/3 got oli de girasol
3 gots de farina
1 cullerada de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta de bicarbonat
Un pessic de sal
més sucre per arrebossar


PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre una mica (amb l'accessori pala de la KA o a mà).




Hi afegim la pela de llimona, el suc de llimona...


...i el toc de ratafia...en aquest cas la Trabucaire de Cardedeu!


Llavors és el torn de la farina, prèviament barrejada amb el llevat, el bicarbonat i la sal.


I per acabar, l'oli de girasol.


Us ha de quedar una massa tova i un pèl enganxosa però que, amb les mans enfarinades, la pogueu manipular. Si us queda massa enganxosa, poseu 2 o 3 cullerades més de farina i amasseu una mica més.


Llavors agafeu-ne porcions, li feu el forat (jo l'he fet com es veu a la foto, sobre superfície enfarinada, i les aneu fregint en abundant oli (també de girasol perquè és més neutre pel que fa al gust).





Un cop daurades a banda i banda, poseu sobre paper de cuina per treure l'excés d'oli (ja veureu que molt poc), i seguidament ensucreu generosament!



Mentre feia la foto ja me n'he menjat un parell!


Que vagi de gust! I moooolts ànims!

2 comentaris: