divendres, 17 d’abril de 2020

QUICHE DE GAMBES I BLEDES

Les bledes no m'agraden...les gambes m'encanten...i ves per on, la recepta d'avui, que porta ambdós ingredients, també està boníssima! A vegades, el secret està en trobar la combinació ideal! La podeu fer d'entrant o com a sopar! La qüestió és que l'heu de tastar!


INGREDIENTS (per un motlle rodó d'uns 20 cm)
Per la massa
150 grams de farina de blat
60 grams mantega
un pessic de sal
1 ou

Pel farcit
3 ous
1 got nata (de cuina o per muntar, qualsevol de les dues va bé)
100 grams formatge ratllat variat
sal i pebre
gambes, bledes i ceba caramel.litzada, prèviament saltejat tot amb uns allets

PREPARACIÓ
Comencem preparant la massa. Posem els ingredients en el bol de la KA, equipada amb l'accessori pala. La mantega ha d'estar tallada a trossets i ben freda. Remeneu uns minuts i veureu que us queda com un cúmul de grumolls. Ja començ a estar. Dues batudes més i es compactarà. Quan passi això, pareu, traieu la massa i l'estireu sobre un paper de forn i folreu amb la placa el motlle escollit. El meu, d'uns 20 cm i foradat, especial per aquest tipus de pastissos salats.





Un cop el motlle folrat, el reserveu a la nevera.


 Anem pel farcit. Agafeu gambes pelades i les fregiu amb una mica d'OOVE i uns quants alls (que després podeu retirar.




Llavors hi afegiu un manat de bledes, prèviament bullides i ben escorregudes.



I per acabar, una bona cullerada de ceba caramel.litzada. Deixeu coure tres o quatre minuts tot junt,


Paral.lelament, bateu els tres ous, amb el got de nata, sal i pebre.



Hi afegiu la barreja de gambes i bledes...


...i el formatge ratllat.


Remeneu bé per tal que tot quedi ben repartit.


Escalfeu el forn, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), i poseu a coure 10 minuts la massa un cop la traieu de la nevera.


Passats els 10 minuts, hi aboqueu el farcit i torneu a coure aproximadament uns 25 minuts més, o fins que veieu que el farcit està quallat.


Deixeu refredar una mica i degusteu!


Que vagi de gust i molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada