En aquest blog trobareu un piló de receptes de panets, però aquesta, que vaig fer preparar especialment per les hamburgueses de confinament del repte del cuiner Pep Nogué, van resultar fàcils i deliciosos, i, a més, els vaig fer amb #esfarinadegirona, la nova iniciativa del Gremi de Flequers artesans de Girona, que ara també trobeu en format d'un quilogram. No deixeu de preparar-los, per menjar-los amb hamburguesa o amb el que volgueu!
INGREDIENTS (per a 6 panets)
350 grams de #esfarinadegirona
15 grams de llevat fresc
2 cullerades de sucre blanc
1 culleradeta de sal
25 grams de mantega
70 ml d'aigua tèbia
100 ml de llet sencera tèbia
2 rovells d'ou
una mica de llet i llavors de rosella per decorar
PREPARACIÓ
Poseu en el bol de la KA la farina (la meva de que us ensenyo #esfarinadegirona), el sucre, la sal i el llevat, mirant sobretot que el llevat no es toqui amb la sal.
Hi afegim l'aigua i la llet tèbies, i la mantega fosa, i comencem a amassar amb l'accessori ganxo.
Bolegem la massa i la col.loquem en un bol engreixat. Tapem i deixem reposar una horeta i mitja o dues, o fins que, com a mínim, dupliqui el volum.
Un cop llevada, la disposeu damunt el marbre enfarinat, la desgasifiqueu i la dividiu en sis porcions, amb les que formeu boles.
Torneu a tapar i deixeu llevar una horeta més. Llavors pinteu amb llet, empolsineu amb llavors de rosella, i enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 20 minuts.
Un cop cuits, obtindreu aquest goig de panets, que haureu de deixar refredar damunt una reixa.
I mireu quin interior...tendre, tendre, tendre!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada