diumenge, 31 de maig del 2020

PANETS PER HAMBURGUESA

En aquest blog trobareu un piló de receptes de panets, però aquesta, que vaig fer preparar especialment per les hamburgueses de confinament del repte del cuiner Pep Nogué, van resultar fàcils i deliciosos, i, a més, els vaig fer amb #esfarinadegirona, la nova iniciativa del Gremi de Flequers artesans de Girona, que ara també trobeu en format d'un quilogram. No deixeu de preparar-los, per menjar-los amb hamburguesa o amb el que volgueu!


INGREDIENTS (per a 6 panets)
350 grams de #esfarinadegirona
15 grams de llevat fresc
2 cullerades de sucre blanc
1 culleradeta de sal
25 grams de mantega
70 ml d'aigua tèbia
100 ml de llet sencera tèbia
2 rovells d'ou
una mica de llet i llavors de rosella per decorar

PREPARACIÓ
Poseu en el bol de la KA la farina (la meva de que us ensenyo #esfarinadegirona), el sucre, la sal i el llevat, mirant sobretot que el llevat no es toqui amb la sal.



Hi afegim l'aigua i la llet tèbies, i la mantega fosa, i comencem a amassar amb l'accessori ganxo.



Quan la massa comenci a agafar forma de bola, i afegiu els rovells, un a un. Amasseu durant uns 20 minuts, fins que obtingueu una massa que no enganxi, i molt elàstica.



Bolegem la massa i la col.loquem en un bol engreixat. Tapem i deixem reposar una horeta i mitja o dues, o fins que, com a mínim, dupliqui el volum.


Un cop llevada, la disposeu damunt el marbre enfarinat, la desgasifiqueu i la dividiu en sis porcions, amb les que formeu boles.




Torneu a tapar i deixeu llevar una horeta més. Llavors pinteu amb llet, empolsineu amb llavors de rosella, i enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 20 minuts.


Un cop cuits, obtindreu aquest goig de panets, que haureu de deixar refredar damunt una reixa.



I mireu quin interior...tendre, tendre, tendre!


Amb aquests panets, podreu fer unes hamburgueses de confinament, o els entrepans que us vinguin de gust, de luxe!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada