dimarts, 19 de gener del 2021

GALETES CRUIXENTS D'AMETLLA I PANELA

Ahir vaig veure aquestes galetes al perfil d'instagram @eldulcesuenodejuani i vaig saber d'immediat que avui en faria la meva versió. Els ingredients bàsics són l'ametlla i la panela...són hipermegacruixents, tipus teula, i, com veureu, es fan amb un caçó i una cullera, instrumental més que bàsic! Us animeu?


INGREDIENTS (per unes 20 galetes grossetes)
115 grams de mantega
130 grams de panela
75 grams de farina d'ametlla
un pessic de sal
15 grams de llet sencera
1/2 culleradeta de pasta de vainilla

PREPARACIÓ
Fonem la mantega en un caçó. A foc lent, hi afegim la panela, la farina d'ametlla, el pessic de sal i la llet, i remenem fins que tots estigui ben integrat. 3 o 4 minuts, no més.






Hi incorporem la pasta de vainilla, fem les últimes remenades, i retirem del foc. Us ha de quedar més o menys així.


Aneu posant cullerades de la massa damunt una safata folrada de paper de forn. Mireu de posar-les ben separades perquè aquestes galetes s'expandeixen molt. Enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durants uns 5-6 minuts. Quan les traieu, deixeu refredar a la mateixa safata fins que endureixin una mica, i es desenganxin del paper fàcilment, i acabeu de refredar damunt una reixa.



Queden brutals!



Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Comprendido, lo haré así.
    Mil gracias!!!

    ResponElimina
  2. Te ha quedado preciosa , que pena que no podamos probarla traspasando la pantalla pues se ve riquisima. Un abrazo

    ResponElimina
  3. Te acabo de descubrir !!!! tienes un blog muy guay;gracias por compartirlo con nosotros.

    ResponElimina