dissabte, 10 de novembre de 2018

PUMPKIN AND WALNUT CAKE...UN PASTÍS DE CARBASSA I NOUS DELICIÓS!

La meitat dels de casa tenim la grip, i l'altra meitat examens...o sigui que serà un cap de setmana de tardor casolà...i que millor que encarar-lo amb un pastís deliciós, de carbassa i nous! Mare de Déu quin munt de coses que es poden fer amb les carbasses que aquests dies omplen botigues i mercats! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (Per un motlle rígid rectangular)
1 i 3/4 tasses de farina de blat
1/3 de tassa de sucre blanc
1/3 de tassa de sucre moreno
1 tassa de nous picades
1 tassa de cubs de mantega freda (uns 200 gr.)
1 tassa de puré de carbassa torrada
1 tassa de llet condensada
2 ous grossos
un pessic de sal
canyella i gingebre al gust

PREPARACIÓ
Comencem trinxant les nous. Jo ho vaig fer amb un aparell manual que em vaig comprar a les Fires, que ha resultat funcionar espectacularment!




Tot seguir preparem la part cruixent de la massa barrejant en un bol la farina, els sucres, les nous trinxades i la mantega a trossets (la mantega ha d'estar freda).


Ho barregeu (jo ho he fet amb l'accessori pala de la KA), fins que us quedi una barreja sorrenca, amb grumolls.


Reserveu una tassa d'aquesta massa, i la resta l'aboqueu al motlle, que haureu engreixat i folrat, i l'apreteu bé contra el cul i les parets.




Al final del procés us ha de quedar més o menys així el motlle.


Seguidament anem pel farcit. En un bol barregem el puré de carbassa ben escorregut, la llet condensada, els ous, la sal i les espècies (això darrer una mica al gust).


Amb l'ajuda d'una cullera, barregeu bé i aboqueu el resultat dins el motlle.



Només us queda, amb molta cura, repartir la massa que heu reservat pel damunt, vigilant que no s'enfonsi.


Enforneu, amb opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 45 minuts, o fins que veieu que el farcit està ben quallat, i ja ho tindreu! Si els darrers minuts veieu que se us torra molt pel damunt, podeu tapar-ho amb una mica de paper d'alumini.


Això si, per no tenir disgustor, no desemmotlleu fins que no estigui una mica fred!


Ja veureu que bo, que fàcil de tallar, i que boniques queden les porcions! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada