dimecres, 7 d’octubre del 2020

PASTÍS DE PASTANAGA I SPECULOOS AMB PANSES I UN TOC DE CREMA DE CARAMEL SALAT

He estat molts dies sense publicar res...i això que tinc un munt de receptes fetes i fotografiades. Però és que el principi de curs sempre és complicat, i enguany, a més, el desànim provocat per la situació general, ha fet que estigués un pèl desmotivada...En fi, sort que cuinar sempre és una gran teràpia, i avui retorno al blog amb una recepta per llepar-se els dits!


INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm de diàmetre aprox.)
320 grams de mantega
320 grams de sucre moreno
320 grams d'ou pesats amb closa i tot
320 grams de farina amb llevat incorporat
2 cullerades d'espècies speculoos
4 o 5 pastanagues ratllades
un bon grapat de panses

PREPARACIÓ
Bateu molt i molt bé la mantega i el sucre, fins obtenir una crema. Hi afegiu els ous, un a un, i no deixeu de batre fins tornar a obtenir una barreja cremosa. Llavors és el torn de la farina. Pel que fa la farina, barregeu el just perquè quedi ben incorporada.


Tot seguit incorporeu i integreu les espècies, la pastanaga ratllada i les panses. Aboqueu la barreja en el motlle escollit, prèviament engreixat, i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 50 minuts. o fins que en punxar el pastís l'estri surti net.


Desenforneu, deixeu reposar uns mintus, desemmotlleu, i acabeu de refredar damunt una reixa.


Si el serviu acompanyat de crema de caramel salat (casolana: podeu trobar la recepta clickant aquí, o com en aquesta ocasió, comprada feta)...tindreu unes postres o un berenar pecaminós!


Que vagi de gust!

2 comentaris: