diumenge, 20 de juny del 2021

PASTÍS CRUMBLE DE FRUITES VERMELLES

En un fantàstic curs de la Revolució a la Cuina, del Mercat de la Plaça de Cuva, la Laura Martin de Sweet Dreams, en va ensenyar a fer un pastís crumble de maduixes espectacular. Aquí va la meva versió, amb fruites vermelles! A casa és un dels pastissos preferits, només us dic això!


INGREDIENTS (per un motlle d'uns 20-22 cm)
Per la base
90 grams de mantega
60 grams de sucre blanc
1 ou
250 grams de farina de blat
8 grams de llevat
2 cullerades soperes de nata
1 pessic de sal

Pel farcit
1 tasseta de nabius
1 tasseta de gerds
1 tasseta de maduixes tallades a trossets
1 tasseta de trossets de figues pelades
un parell de cullerades de sucre moreno
un polsim de canyella

Pel crumble
60 grams de mantega
60 grams de sucre moreno
60 grams de farina d'amellta
60 grams de farina de blat
un polsim de canyella

PREPARACIÓ
Comencem preparant la base. Batem bé el sucre i la mantega amb l'accessori pala de la KA. Quan blanquegin afegim l'ou i la nata i continuem barrejant.



Tot seguit hi afegim la farina, el llevat i la sal, i remenem fins obtenir una massa, que estirarem entre dos papers de forn.




Amb aquesta massa folrem el motlle -millor si és microperforat-, prèviament ruixat amb spray antiadherent, i reservem a la nevera.


Preparem el farcit, barrejant totes les fruites amb el sucre i la canyella, i l'aboquem dins la massa.




Tapem amb el crumble que aconseguirem barrejant tots els ingredients amb l'accessori pala de la KA, fins obtenir una massa com sorrenca, que repartirem pel damunt. Sobretot, la mantega ha d'estar ben freda.




I cap a dins al forn, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant aproximadament uns 40 minuts. Si veieu que del damunt se us torra massa, el tapeu amb paper de forn els darrers minuts de cocció. Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar. Un cop fred, serviu, si voleu, empolsinat de sucre llustre...ja veureu quina cosa més bona!



Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada