dissabte, 11 de gener del 2020

PERES AMB VI I MEL

Per #losviernesreto d'aquesta setmana, en la que ens proposaven preparar una recepta de cuina medieval, he preparat aquestes peres amb vi i mel, que fa un temps vaig veure a la comunitat Cookpad, que són una delícia! És una recepta senzilla però que heu de fer amb cura per tal que les meitats de pera quedin molt meloses i amarades de vi i mel, però ben senceres! Aquí teniu el pas a pas


INGREDIENTS 
3 o 4 peres que no siguin massa madures.
500 ml de vi negre
mel
canons de canyella i pell de llimona

PREPARACIÓ
Poseu el vi negre al foc juntament amb els canons de canyella i la pell de llimona.



Afegiu dues cullerades generoses de mel, i deixeu que bulli uns minuts.


Quan el vi ja porti bullint uns 5-6 minuts, hi afegiu les meitats de pera, que prèviament haurem pelat i a les que haurem tret les llavors.



Deixeu les peles dins el vi bullint uns 4 o 5 minuts bé, girant-les quan sigui necessari, amb molt de compte, per tal que quedin ben impregnades. Llavors les traieu, i les dipositeu en una safata d'anar al forn.


El vi, la mel, la canyella i la pell de llimona la deixeu bullint una estona més (10 minuts ben bons), fins que hagi reduït, i la salsa agafi una mica de cos.


Llavors coleu allò obtingut i reserveu.


Pel que fa a les peres, regueu cadascuna d'elles amb una culleradeta de mel, i poseu la safata al forn, durant uns 10 minuts, a 180 graus i opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador).


I si ho heu fet bé, passat aquest temps ja les tindreu meloses i gustoses com una mala cosa!!!


Servir tèbies, o fredes, com més us agradin, regades amb la reducció de vi reservada!


És un plat que ve de lluny i al que encara li queda molta cua!!!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Hola guapa, es la primera vegada que entro en el teu blog. Aquesta recepta medieval m'ha cridat l'atenció. Molt bona idea recuperar antigues recetas.petons. 👏👏👏

    ResponElimina