dilluns, 4 de maig de 2020

CORONA DE MASCARPONE

Avui la gràcia del dolç que us porto està en la decoració. Es tracta d'una senzilla, tendra i deliciosa corona de mascarpone decorada amb sucre llustre, però simulant una mena d'estampat "tigrat". Molt fàcil de fer, sense instrumental específic, i d'allò més resultón. Us ho ensenyo!




INGREDIENTS
220 grams de farina
4 ous
250 grams de mascarpone
100 ml de nata per muntar
15 grams de llevat químic en pols tipus Royal
la pela ratllada d'una llimona grossa
150 grams de sucre blanc 
100 ml d'oli d'oliva
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé els ous i el sucre, fins que com a mínim doblin el volum.


Llavors baixem la velocitat de la batedora i, poc a poc, afegim l'oli i la nata.




Tot seguit, aboquem la pela ratllada de la llimona a la massa i fem les últimes batudes per tal que es reparteixi bé.


Ja a mà, incorporem, amb moviments suaus i de baix a dalt, el mascarpone, i la farina i el llevat, prèviament tamisats.




Llavors aboqueu la massa en el motlle de corona escollit, prèviament engreixat.


I cap al forn, a 170-180 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant 35 minuts.


Un cop cuit, desenfornem, deixem refredar damunt una reixa, i a decorar. Es tracta que repartim pel damunt tires tallades desigualment de paper d'alumini.



Llavors empolsinem generosament amb sucre llustre.



I quan traiem les tires, queda així! Oi que és senzill i xulo?




Que vagi de gust! I molts ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada